marți, 15 mai 2018

Intotdeauna ai ce sa vezi in Roma


Ideea unei vacante de neuitat va avea semnificatii diferite pentru fiecare persoana in parte, asa ca vezi ofertele aici la Aerotravel si ai sa afli cat de usor este sa organizezi un concediu de vis. Posibilitatile sunt practic nelimitate in 2018, motiv pentru care se poate vizita orice colt al lumii, dar printre cele mai populare destinatii se numara, cu siguranta, Roma. Capitala Italiei ascunde o multime de secrete si dispune de activitati pentru toate gusturile si preferintele, iar unul dintre marile plusuri e reprezentat de costurile accesibile.

Dealul Palatin
Imperiul roman este bine cunoscut pentru ambitiile sale, iar dealul Palatin reprezinta una dintre primele zone locuite ale Romei, fiind amplasat intr-un loc strategic, la aproape 50 de metri peste raul Tibru. Activitatea din aceasta zona a fost identificata incepand cu secolul al IX-lea i.H. iar vizitatorii sunt intampinati de nenumarate atractii, incepand de la Baile lui Septimius cel Sever, pana la Casa Liviei, fiind o combinatie intre un parc ideal pentru relaxare si ruine ale Romei antice.

Gradinile Borghese
In schimb, cei care vor sa se relaxeze intr-unul dintre cele mai mari parcuri ale capitalei italiene trebuie sa se orienteze catre gradinile Borghese, iar in cadrul acestuia se regasesc si doua muzee, printre care Villa Borghese. In interior sunt gazduite diferite colectii de picturi, sculpturi, mozaicuri si nu numai, majoritatea fiind din perioda anilor 1400 – 1700, iar printre artistii faimosi se numara Raphael, Rubens sau Caravaggio. De asemenea, cine ajunge aici nu trebuie sa rateze nici Villa Giulia, care a fost construita ca resedinta de vara in secolul al XVI-lea pentru Papa Ioan Paul al III-lea. In plus, merita descoperit si muzeul etrusc, iar parcul este construit in stil englezesc, cu alei lungi si lacuri, unde vizitatorii au ocazia de a inchiria barci.

Baile Caracalla
Acestea au fost completate in anul 212, au fost folosite circa 300 de ani si reprezentau un adevarat complex la vremea respectiva intrucat puteau fi vazute ca centre de sport, avand in componenta bai fierbinti si reci, piscine, saune uscate si cu aer cald, gradini, sali sociale, biblioteci, magazine si nu numai. In zilele de glorie complexul ocupa peste 25 de hectare, iar in ultimele decenii au fost efecutate mai multe lucrari de renovare, insa sunt departe de a ajunge la obtinerea gloriei de alta data.

Muzeul National Baile lui Diocletian
Daca vezi ofertele aici si alegi sa vizitezi Roma, ar trebui sa incluzi pe itinerariul tau si acest muzeu intrucat vizitatorii au ocazia de a-si face o parere cu privire la dimensiunile complexului. In prezent aici se gasesc doua biserici si o manastire alaturi de muzeu, fiind gazduite tot felul de sculpturi, monede, arme si nu numai, toate fiind vechi de cateva mii de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu