marți, 9 iulie 2019

Exista mai multi factori care duc la aparitia acestei probleme


Scleroza multipla este o afectiune, care mai este cunoscuta si sub denumirea de scleroza in placi, si este de fapt o afectiune inflamatorie a creierului si a maduvei spinarii.In momentul in care scleroza s-a instalat in placi, de fapt, sistemul imunitar ataca mielina si astfel apar probleme intre creier si celelalte zone ale corpului.Exista posibilitatea, ca aceasta afectiune sa determine deteriorarea permanenta a nervilor.

Exista mai multe tipuri de scleroza multipla:
-scleroza multipla recurent remisiv, care este cea mai des intalnita forma a bolii si se manifesta mai ales la persoanele cu varsta de peste 40 de ani.
-scleroza multipla primar progresiva care se manifesta printr-un declin gradat, insa pot aparea si perioada de liniste cand simptomele sunt reduse.
-scleroza multipla progresiva secundara care apare in urma unei evolutii a altei forme de scleroza multipla.Prin evolutia sa rapida apare handicapul.
-scleroza multipla progresiva-recidivanta este cea mai agresiva forma de scleroza, evolutia bolii este rapida, episoadele sunt violente si simptomele mai severe cu fiecare zi care trece.

Pe doctormit.ro afla de la Bogdan Ivanescu ce cauzeaza scleroza multipla. Din pacate, pana in prezent nu a fost descoperita cauza care determina aparitia sclerozei multiple.
Scleroza este o afectiune autoimuna, sistemul imunitar atacandu-si propriile tesuturi.Unii medici considera ca scleroza multipla apare in urma efectelor produse de factorii de mediu si ca urmare a mostenirii genetice ce favorizeaza aceasta afectiune.

Factorii de risc care cresc sansele apariti sclerozei multiple sunt:
-varsta, scleroza poate aparea la orice varsta, dar cu precadere la persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani
-sex, pentru ca femeile au de doua ori mai mari sanse sa dezvolte scleroza multipla fata de barbati
-istoricul familial
-anumite infectii precum virusul Epstein-Barr
-anumite afectiuni autoimune, cum ar fi, afectiunile autoimune ale glandei tiroide, dar si sindromul de colon iritabil

Printre simptomele sclerozei multiple, merita sa mentionam amortirea si slabiciunea membrelor, de regula pe o singura parte a corpului, pierderea partiala sau totala a vederii, insotita de durere la miscarea ochilor, vedere dubla, senzatie de soc electric in timpul executarii unor miscari ale gatului, tremor, probleme de coordonate, vorbire neclara, oboseala, ameteli, probleme de natura intestinala

Ca tratament medicamentos pentru scleroza multipla, acesta este stabilit de medic in functie de simptomele pe care pacientul le prezinta, si care difera de la unul la altul, de varsta acestuia si de starea de sanatate.

Tratamentele care exista in prezent nu trateaza boala, ci doar amelioreaza simptomele si incetinesc evolutia bolii.Sunt persoane cu diagnostic de scleroza multipla si cu simptome blande care nu necesita nici un tip de tratament.Totul difera de la un pacient la altul si se aplica in functie de aceasta.

Descopera mai multe detalii despre subiect din urmatorul videoclip:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu